Over 70 kvinder mødte op for at blive klogere på det lidt fluffy begreb personlig branding og brugen af sociale medier – og det blev vi. Gyldendals smukke lokaler i indre by dannede rammerne for en fed aften med tre markante kommunikerende kvinder på podiet, masser af debat og efterfølgende networking.
Hvornår har du sidst googlet dig selv?
Med Kurasj’ egen Katrine Habersaat ved roret og et panel bestående af Julia Lahme, Hanne Feldthus og Anna Ebbesen blev der disket op med masser af gode råd og skarpladte provokationer. Jeg synes, at aftenens mest interessante debat udsprang af panelets udmelding om, at vi selv skal være langt mere bevidste om vores digitale liv. Det handler ikke kun om at vælge Facebook, LinkedIn, Twitter og blogs til eller fra. Uanset om du fravælger de sociale medier eller ej, så har du et digitalt liv, som potentielle arbejdsgivere eller samarbejdspartnere kan google sig frem til i løbet af et par minutter. Og hvad er det så lige de finder? Hvis du ikke selv er aktiv i de sociale medier, vil der højst sandsynligt dukke noget op om dig, som andre har valgt at lægge ud på nettet. Måske dit navn i et referat fra forrige års boligforeningsmøde eller billeder fra Zumba juleafslutningen? Ikke ligefrem det bedste personlige brand, hvis du gerne vil se godt ud over for en potentiel arbejdsgiver eller samarbejdspartner.
Tag Googlekontrol
Men hvad kan man så gøre, hvis man ikke gider at have de pinlige billeder liggende som det første googlede indtryk af ens navn? Ifølge panelet handler det om at tage kontrol over, hvad andre skal se, når de googler dit For at kontrollere hvad der dukker op øverst på Google om dig, kommer du ikke uden om de sociale medier. Det der står øverst, er de emner, der har mest trafik. Derfor kan du hurtigt få erstattet de pinlige billeder eller kedelige detaljer fra foreningsmødet med en Facebook-profil eller en LinkedIn-profil, hvis du ikke allerede har en. Du kan også oprette din egen blog eller begynde at kommentere på andre blogs.
Tre gode råd til et sikkert digitalt personligt brand
- Opdatér din LinkedIn-profil jævnligt
- Googl dig selv med jævne mellemrum
- Skriv aldrig noget på Facebook eller i en blogkommentar, som du ikke ville sige højt offentligt (undgå en Ditte Okman!)